Ce este un ERP?
ERP (Enteprise Resource Planning) este o solutie software din seria aplicatiilor economice, multi-modulara, care integreaza toate procesele economice ale intreprinderii cu scopul optimizarii si cresterii eficientei acesteia. Un ERP contribuie decisiv la gestiunea afacerii, ajuta in structurarea deciziilor de management prin furnizarea de rapoarte cu un grad foarte ridicat de acuratete, timp de raspuns extrem de mic si mod de organizare relational a datelor.
Ce segmente din gestiunea afacerii sunt vizate de o solutie ERP?
Sistemul acopera toate segmentele din activitatea unei afaceri: gestiunea achizitiilor, gestiunea stocurilor (cu mecanisme avansate de previzionare a acestora), planificarea productiei (de la sisteme simple de microproductie pana la sisteme avansate de lansare a productiei in baza comenzilor), gestiunea clientilor si furnizorilor (cu urmarirea fluxurilor cerere de oferta, oferta, factura proforma, comanda, livrare, decontare), gestiune financiara si contabilitate, gestiunea centrelor de profit sau de cost, resurse umane, parc auto, etc. Bazat pe principiul ca intregul este mai mult decat suma partilor, acesta realizeaza integrarea si sincronizarea toturor segmentelor din gestiunea afacerii, fiind un excelent mijloc de sincronizare si ordonare a informatiei, fluidizand totodata schimbul de informatii intre diferitele segmente ale gestiunii afacerii.
Cum imbunatateste un ERP activitatea companiei?
Un astfel de sistem incorporeaza cateva concepte si mecanisme care le confera soliditate, flexibilitate, si rapididate. Dintre acestea mentionam:
- Sistem unitar de introducere a datelor si gestiune a acestora;
- Integrarea tuturor segmentelor (departamentelor) din cadrul afacerii;
- Integreaza toate activitatile din aval si din amonte de segmentul financiar contabil;
- Scalabilitate (se adauga permanent functionalitati noi, de la colectarea de informatii pana la emiterea de rapoarte cu un nivel foarte ridicat de finisare);
- Adaptabilitate la procese economice complexe si extrem de diverse;posibilitatea modificarii rapide a acestora in cazul modificarii legislatiei financiar-contabile;
- Analiza multi-dimensionala si inter-departamentala (la nivel de proiecte, activitati, departamente, divizii,c entre de cost sau de profit);
- Rapoarte adaptabile usor pentru fiecare tip de activitate economica; Sistemul va permite gestiunea si consolidarea unui grup de societati proprii (in cadrul companiei).
Practic un ERP permite tuturor celor implicati in activitatea companiei din diferite departamente si locatii sa lucreze folosind un sistem unitar. Interventia unei persoane asupra unor date are efecte multiple in sistem, ceea ce face ca mai tarziu orice utilizator care are nevoie de acea informatie sa o regaseasca intr-o forma actualizata. Comunicarea in companie se realizeaza mult mai eficient si cu date sigure.Un sistem ERP standardizeaza modul in care se desfasoara activitatile in companie. Implementarea unui astfel de sistem este unul dintre primii pasi pe care trebuie sa ii faca o companie pentru a putea adera la o certificare ISO.
Se poate adapta un ERP la procesele economice din orice companie?
Solutiile ERP sunt solutii construite pentru a raspunde unor nevoi generale in procesele de afaceri. In general se pot adapta cu usurinta diverselor tipuri de afaceri. De obicei se construiesc module sau functionalitati noi, adaptate cerintelor fiecarui tip de proces, pornind de la specificatiile utilizatorului. Aceste module personalizate se integreaza cu restul sistemului, suportul de baza de date fiind unic la nivel de aplicatie.
Care sunt costurile implementarii unui ERP?
Costurile implementarii unui ERP au mai multe componente ce pot varia in functie de tipul de ERP ales si de platforma pe care acesta este construit. In principal aceste costuri se refera la:
- Aplicatia propriu-zisa;
- Echipamentele hardware ce trebuiesc achizitionate;
- Training-ul personalului implicat in utilizarea aplicatiei;
- Dezvoltarea modulelor specifice (pentru zonele neacoperite de aplicatia de baza, daca este cazul);
- Executarea tuturor configurarilor specifice;
- Integrarea altor aplicatii (acolo unde este necesar).
Soft ERP
RETAIL
Soft Supermarket
Soft Magazin
Soft Restaurant
Soft Fast-Food
Soft Catering
Soft Self Service Supermarket
Soft Hotel
Soft Beauty Center
Case de marcat
PRODUCTIE & SERVICII
Soft Producție
Soft Devize Lucrari
Soft Gestiune Agricolă
Soft Expediții
Soft IFN – imprumuturi
Soft Case Amanet
Doresti sa aflii mai multe?
Iti stam la dispozitie cu informatii si studii de caz. Prin achiziția unui ERP, investiți in instrumente inovatoare, ușor de folosit, adoptați tehnici de afaceri moderne și îmbunătățiți randamentul afacerii.
Ai deja un ERP?
Sistemele ERP evolueaza permanent. Te putem ajuta sa imbunatatesti solutia ta existenta. Consultantii nostrii iti stau la dispozitie cu informatii si studii de caz.
Contact
Suntem aici pentru a vă ajuta să vă dezvoltați afacerea. Completați formularul și vom lua legătură cât mai curând posibil.
Bucuresti
Str. Maximilian Popper Nr. 37, Parter, Ap. 1, Sector 3
0744-310.326
021-324.70.20
office@softsystems.ro
Brasov
Str. Dihamului 62
0744-501.477
sas@consultant-erp.ro